VEILIGHEID
 
Stuur een
bericht of reactie

Foto verantwoording
1 beveiliginsnieuws.nl
2 pcmweb.nl
3 vpngids.nl
4 roosendaal.nl
5 lifehacking.nl
6 informtatiebord.nl
                                  
Whatsapp Alert Groepen
Een WhatsApp-Alert groep

Een WhatsappApp-Alert groep laat je met meerdere mensen tegelijk commu-niceren. Het blijkt een zeer effectief middel tegen inbraken in de wijken.

WhatsApp Messenger is een berichtendienst tussen verschillende mobiele besturings-systemen ter vervanging van SMS.                                                                                
De app is beschikbaar voor iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phones en Nokia Symbian60 en S40 telefoons.

WhatsApp lijkt op sms'en maar biedt meer dan alleen het verzenden van tekstberichten.

Ook is het mogelijk om een groep te starten waarbij men elkaar waarschuwt voor verdachte zaken in de buurt.

Om te kunnen whatsappen is een mobiele internetverbinding of wifi nodig. Naast de gebruikelijke kosten van de internetverbinding (databundel) kost het niets extra om berichten te sturen aan andere gebruikers.

De groepsbeheerders kunnen onderling de waarschuwing doorsturen als er een melding van een naastgelegen groep is.
Het data verkeer van de whatsappgroepen beperkt  zich alleen maar tot de berichten over verdachte zaken,  geen foto's en/of teksten. (uitzondering kan zijn foto van een verdachte)
Je kunt een ongelimiteerd aantal groepen aanmaken.
"    Elke groep heeft n of meer beheerders. Alleen een beheerder kan deelnemers toevoegen en verwijderen.
"    Alleen beheerders kunnen andere deelnemers beheerder maken.
"    Je hebt altijd controle over je eigen deelname aan een groepschat door in een groep te blijven of de groep te verlaten wanneer je maar wenst. Onthoud dat alleen de beheerder van de groep de mogelijkheid heeft om mensen toe te voegen. Mocht je dus vragen hebben over je deelname aan de groep of wens je niet toegevoegd te worden, dan moet je contact opnemen met de beheerder van de groep.
"    Wanneer je een contact hebt geblokkeerd, zal je wel groepsberichten van die persoon ontvangen in de groepen die je met dit contact deelt. Dit contact zal ook jouw berichten ontvangen die je naar de groep stuurt.


7 jul 2016
Veiligheidsapp voor onze buurt (uit de nieuwsbrief nr. 40)
De veiligheidsapp voor Bloemendaal Noord komt er aan! De flyer met uitleg komt bij u in de brievenbus. Deze app is bedoeld om een verdachte situatie of persoon te melden bij deelnemers in uw omgeving als waarschuwing.
Eventueel kan dan, de de groepsbeheerder, gebeld worden met 112 en wordt er actie ondernomen. De gemeente juicht dit initiatief toe en ondersteunt deze actie.
Whatsapp DLP gebied
Whatsapp DLP gebied
10 jul 2016
Uit de Telegraaf - WhatsApp tegen inbrekers werkt
Vandaag, 05:30    Silvan Schoonhoven,
AMSTERDAM - Het aantal WhatsAppgroepen tegen inbrekers explodeert. Er zijn inmiddels zon 4100 geregistreerde buurtgroepen om elkaar te waarschuwen tegen verdachte figuren. Daarnaast bestaan er mogelijk nog duizenden ongeregistreerde.

Ter vergelijking: in januari van dit jaar telde ons land nog krap duizend digitale buurtwachtgroepen. Bijna elk uur komen er nieuwe bij, zegt Stephanie Nap van organisatie WhatsApp Buurtpreventie (WABP).

De politie is blij met deze ontwikkeling. Volgens Sybren van der Velden, landelijk projectleider woninginbraak van de Nationale Politie, hangt de sterke opkomst van de WhatsAppgroepen deels samen met de daling van het aantal inbraken.


1 aug 2016
Eerste whatsapp groep gestart in Wijk 3 met 7 leden. We hopen dat meer mensen zich gaan aanmelden.

Intussen zijn er nu 5 wijken Operationeel.
Januari 2017
Ook steeds meer buren gebruik maken van de Buurt Alert App ? Er zijn nu 5 van de 7 groepen in Bloemendaal-Noord actief waarbij in totaal 75 buren zich hebben aangemeld. De gemeente hangt binnenkort de buurt-app-bordjes op in de buurt.
Het vergroot de veilgheid in onze wijk en het kost niets en je voelt je veiliger.