Stuur een
bericht of reactie

radio en televisie
Foto verantwoording
1-5 Ab Schuurman
6 nvg.nl
                                  
INGEZONDEN BERICHTEN 2015
Feb 2015  Slecht mobiel bereik.
Een 30-tal mensen en de sportclubs BVC en HBS en restaurant Bartje hebben gemeld, dat zij een slechte ontvangst hebben. Alle adressen zijn op een lijst gezet en deze is ingediend bij de gemeente. De gemeentelijke contactpersoon neemt contact op met een bedrijf dat de providers vertegenwoordigt en verantwoordelijk is voor de zendmasten.
Wordt vervolgd...
                                                                   feb 2015  Honden in Park Brederode.
Ook in Park Brederode moeten honden aan de lijn worden uitgelaten. We kregen een vraag van een buurtgenoot hier aandacht aan te besteden. Vaak lopen honden los in het Park Brederode. "Dat is niet zo goed voor het park, maar ook lastig als je zelf wel je hond aan de lijn hebt. Want een loslopende hond en een aangelijnde hond vormen een slechte combinatie is mijn ervaring".

Foto Cobie Schouwenburg
18-3-2015
BELANGRIJK

Voer geen Herten
door boswachter Ko

Voer geen herten in woongebieden die grenzen aan het leefgebied waarin ze normaliter verkeren, in ons geval de duinen en landgoederen.

Hoe goed bedoelt ook, u creŽert daarmee een vals ecosysteem, waarin de herten voedsel eten dat ongezond voor hen is. Het vergroot ook de kans dat er later in het voorjaar, richting zomer, veel herten zullen sterven.

Het is niet voor niets dat het wettelijk ook verboden is dieren in het duin te voeren en dat is inclusief de aanliggende woonomgeving.

Het is waar dat de duinen in maart/april schraal zijn. De groei moet nog beginnen. Vooral herten zullen daarom de grenzen gaan opzoeken van hun leefgebied, op zoek naar voer. Wij noemen dat ďuittredenĒ. Zij komen dus vaker en dichter naar woongebieden, dan ze normaal doen.

Op hun speurtocht naar voer kan het voorkomen dat ze ook bebouwd gebied opzoeken. Vinden ze daar echter niets van nature, OF worden ze daar niet gevoerd, dan trekken ze door en komen niet terug.

Worden ze echter wel gevoerd dan zien de dieren dit als een welkome voederplaats. Dan zullen ze vaker en/of regelmatig terugkomen om te bedelen voor voedsel.

Wordt het dan echt voorjaar, dan groeit er weer voedsel genoeg in het duin. Herten die worden gevoerd, hebben dat echter niet zo snel door en zullen blijven komen naar de plekken waar ze gevoerd werden. Vinden ze daar niks, dan bieden de tuinen van particulieren in die omgeving een welkome hap. Want ook daar groeit ondertussen het groen ook volop. Voer dus geen herten: Het gaat tegen de natuur in en ook uw tuin is er niet blij mee.

Mijn advies: U denkt uw best te doen en de dieren door de winter heen te helpen. Maar het werkt meestal averechts, zoals hierboven uitgelegd. Voer ze dus NIET. Heb begrip voor de natuur en laat die zijn gang gaan.

Met vriendelijke groet,
Ko van der Bijl,
Boswachter PWN
NIEUWS
16 april 2015
Natte duinvalleien zijn terug


Uitgestrekte zandvlakten met duinmeertjes, waar parnassia en orchideeŽn welig tieren, zand dat om je oren waait. Dit zijn de Noord-Hollandse duinen op hun mooist. 17 jaar lang werkten PWN en andere natuur-beheerders samen om de duinen hun oorspronkelijke karakter terug te geven.

Lees verder
NPZK viert 20-jarig bestaan
Datum: het hele jaar
Locatie: Zeeweg, Overveen
Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland bestaat 20 jaar! Dat wordt het hele jaar door gevierd met diverse evenementen voor jong en oud zoals de Lammetjesdag op 1 mei en de Midzomernachtwandeling op 20 juni. Lees verder

Duinen bezocht? Controleer op teken
Bent u op een plek geweest waar teken kunnen voorkomen, bijvoorbeeld de duinen? Controleer dan op tekenbeten. Onze boswachters en vrijwilligers doen dat ook.

Lees verderNieuw
8-9-2015
Mobiel bereik, telefoon en internet
Nu blijkt dat ook het nieuwe gemeentehuis slecht of helemaal niet bereikbaar is. Er is een andere contactpersoon aangesteld. Yvonne geeft de moed niet op en vervolgt binnenkort de actie om beter bereik te realiseren. Wie doet er mee? Klachten en meldingen kunnen gestuurd worden naar:
yberkhuijsen163@gmail.com
19-11-2015
Uit de nieuwsbrief nr 37
Mobiel bereik telefoon en internet
Hierover is nog niks meer te melden dan dat de gemeente onderhandelt met de providers.

19-11-2015
Uit de nieuwbrief nr 37
Op woensdag 16 december a.s. van 10.00u tot 15.00u organiseert verzorgingshuis De Rijp een Kerstmarkt. Voor de kinderen is er o.a. een springkussen, schminken, sjoelen e.d. Verder zijn er veel kramen met Kerstgerelateerde artikelen. Ook kunt u kerststukjes maken en zijn er oliebollen en appelflappen. Kom gezellig langs, u bent van harte welkom! En wie weet....komt ook de Kerstman nog langs!